ყვავილოვანი კომბოსტოს მომზადების ეს წესი, საკმაოდ მარტივია. არ მოითხოვს განსაკუთრებულ ინგრედიენტებს და მთავარი მწვანილების სიმრავლეა, რომელთაც უნდა შეძლონ თავიანთ გემოზე გადაყვანა.
მასალად საჭიროა :
საშუალო ზომის ყვავილოვანი კომბოსტო,
1 -2 თავი ხახვი,
2 - 3 კბილი ნიორი,
ოხრახუში ,
ცერეცო,
ქინძი ,
მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
მომზადების წესი
ადუღებულ წყალში ჩავყაროთ და 10 წუთით გავაჩეროთ, დარჩეული, ყვავილოვანი კომბოსტო. ( სასურველია კომბოსტო დაჭრილი იყოს, პატარა ნაჭრებად)
შემდეგ შევწვათ ზეთში, ასევე ზეთში მოვშუშოთ, წვრილად დაჭრილი ხახვი, ერთმანეთში კარგად ავურიოთ და საკმაზად გავამზადოთ ნიორი, ქინძი, წიწაკა ერთად ჩანაყილი, რომელსაც ასევე ავურევთ ხახვთან და კომბოსტოსთან ერთად, ბოლოს გადავაჭრათ მწვანილები. დავუმატოთ მარილი გემოვნებით. (ვისაც არ უნდა ცხიმიანი გამოვიდეს კერძი, შეუძლია ხახვი, მოწვის გარეშე დაუმატოს)
რჩევისთვის :
,, ყვავილოვანი კომბოსტო მდიდარია კალიუმით, კალციუმით, მაგნიუმით, რკინით, თუთიით, სპილენძით, მანგანუმით, ფტორით, კაროტინებით, C, K, B1, B2, B6 ვიტამინებით, ადვილად ასათვისებელი ცილებით. საკმარისია, 50 გრამი ყვავილოვანი კომბოსტო მიირთვათ, რომ უზრუნველყოფილი ხართ ჩ ვიტამინის სადღეღამისო დოზით. გარდა ამისა, ყვავილოვანი კომბოსტო დაბალკალორიულია, თუმცა კარგად ანაყრებს, ასე რომ, ეს ბოსტნეული თამამად შეიძლება მიირთვან მათ, ვისაც ზედმეტი წონა აშინებს. ყვავილოვანი კომბოსტო ადვილი მოსანელებელია, ამიტომ, როგორც სამკურნალო-დიეტური საკვები, რეკომენდებულია ბავშვებისთვის, რომელთაც აწუხებთ შეკრულობა, მოზრდილებისთვის, რომელთაც აღენიშნებათ საჭმლის მონელების დარღვევა, შაქრიანი დიაბეტი, ათეროსკლეროზი, ღვიძლის პათოლოგიები, ნაღველკენჭოვანი დაავადება, პოდაგრა და სხვა." (ინფორმაცია აღებულია საიტიდან http://www.mkurnali.ge/)
Bon Appetit
რა გემრიელად გამოიყურება შენი კომბოსტო, ირი. არ მიყვარს, მაგრამ იმდენი სასიკეთო თვისება ჰქონია, უნდა დავაძალო თავს.
ОтветитьУдалитьკაპუსტოს თქმა იცის ბებიამ :)))))
ОтветитьУдалитьრომ იცოდე როგორ მიყვარს.
მართალი ხარ, ხახვი უმად მირჩევნია გემოთი.
და მეც ზუსტად ასე მიყვარს, წვრილად დაჭრილი და მობრაწული და ასე მწვანილებთან ერთად.