ჩემი შაბათის კერძი, მარხულთათვის არის და კიდე მათთვის ვისაც კარტოფილი უყვარს, შემწვარი და არომატიზირებული.
როცა მზარეულობაზე ჩამოვარდება საუბარი, იქვე მატყობენ, რომ მიყვარს ეს პროცესი, ამიტომ განსაკუთრებულად არ აღვნიშნავ. ამ ბოლოს კი მინდა გადავუხვიო ტრადიციულს და უცხო კერძები მოვამზადო. თან მარტივი, ყველა ინგრედიენტი სახლში, რომ მქონდეს და გემრიელიც გამომივიდეს ისეთი.
ეს კი შაბათს, ოჯახში მოფუსფუსე ქალისთვის, მშვენიერი გასართობი აღმოჩნდა.
მასალად საჭიროა :
ახალი კარტოფილი 5-6 თავი
ხახვი 1 თავი
ბულგარული წიწაკა 1 თავი
ტომატ პასტა 2 კოვზი
პომიდორი 2 თავი
ნიორი 2 კბილი
შავი წიწაკა და მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი :
გასუფთავებული და დაჭრილი კარტოფილი დავყაროთ ცხიმმოსხმულ ჟარონაზე და შევწვათ, როცა შეწითლებას დაიწყებს დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი და ბულლგარული წიწაკა, გადაბრაწვის შემდეგ კი, ცალკე მომზადებული ტომატის, პომიდვრის, ნიორის სოუზი, რომელიც ამავე დროს, შეზავებული იქნება მარილით და შავი წიწაკით. შეგიძლიათ გააფორმოთ დაჭრილი ცერეცოთი.
მომზადებისათვის საჭიროა დაახლოებით 40 წუთი.
თავიდან 150 გრადუსზე იწვება, შემდეგ ვუმატებთ 200 გრადუსამდე.
საკმაოდ ნოყიერია, ძალიან ნაზად ეტყობა ნივრის და ბულგარული წიწაკის არომატი.
ზუსტი კალორიულობა არ ვიცი, თუმცა პურთან ერთად მირთმევა საჭირო ნამდვილად არ არის.
( რეცეპტი შექმნილია თიკოსთვის)
რა ნიამ ნიამ რაღაც გაგიკეთებია! მარხვაში მისწრებაა ამის მირთმევა! :)
ОтветитьУдалить:) madloba tinatin
Удалить