ბლინები, ეს ის საყვარელი სასუსნავია, რომელსაც ჯერ კიდევ, ღრმა ბავშვობიდან ვაკეთებ, თუმცა კარგი იშვიათად გამომდიოდა. ახლა უკვე გამომდის.
მათი მომზადებისას გასათვალისწინებელია დრო. არ ღირს მაშინ დაიწყო ,,ბლინობის მოწყობა" როცა მცირე დრო გაქვს,
მასალად საჭიროა :
კვერცხი 2 ცალი ,
ცოტა მარილი და
შაქარი,
ზეთი ნახევარი ჭიქა,
ვანილის ერთი შეკვრა
რძე (წყალი) დაახლოებით ერთ ლიტრი,
სოდა ნახევარი ჩაის კოვზი,
ფქვილი დაახლოებით 500 გრამი
მომზადების წესი
მათი მომზადებისას გასათვალისწინებელია დრო. არ ღირს მაშინ დაიწყო ,,ბლინობის მოწყობა" როცა მცირე დრო გაქვს,
მასალად საჭიროა :
კვერცხი 2 ცალი ,
ცოტა მარილი და
შაქარი,
ზეთი ნახევარი ჭიქა,
ვანილის ერთი შეკვრა
რძე (წყალი) დაახლოებით ერთ ლიტრი,
სოდა ნახევარი ჩაის კოვზი,
ფქვილი დაახლოებით 500 გრამი
მომზადების წესი
ავთქვიფოთ კვერცხი და დავუმატოთ მარილი და შაქარი, ჩავასხათ რძე, თუ კი რძე არ აღმოგვაჩნდება შეიძლება მისი წყლით ჩანაცვლება, დავუმატოთ სოდა, ნელ- ნელა დავუმატოთ ფქვილი და თან ვთქვიფოთ, რომ მოასწროს გახსნა, უნდა იყოს საშუალო ზომის მასა არც თხელი, თორე დაიკრავს და სქელიც სასურველი არ არის, დავუმატოთ ვანილი და ნაწილი ზეთი, ხოლო ჭიქაში ჩავტოვოთ მეორე ნაწილი, რომელსაც შემდეგ გამოვიყენებთ ტაფაზე მოსასხმელად.
გავაცხელოთ ტაფა, მოვასხათ ზეთი, ტაფა კარგად რომ მოიწვება, ზეთი შეგვიძლია გადავასხათ, ავიღოთ ღრმა კოვზი და დავასხათ მასა ცხელ ტაფაზე, ისე რომ თხლად დაფაროს ზედაპირი, როცა თავი მოუშრება და მეორე მხრიდანაც დაიბრაწება გადავაბრუნოთ, რომ ორივე მხარეს კარგად გამოცხვეს. შემდეგ, ცხობას, რომ გავაგძელებთ, ტაფას ზეთის დამატება აღარ დაჭირდება.
რჩევისთვის: არის გემრიელი ჩაისთან ერთად, სხვა და სხვა მურაბით, ასევე გამდნარი შოკოლადით და თხლათ დაჭრილი ბანანით, რომელთაც ჯერ კიდევ ცხელში გადავახვევთ., ასევე კარგია სმეტანით და ხაჭოთი.
Bon Appetit
Bon Appetit
blinomania maqvs damartuli :D
ОтветитьУдалитьkovel shabat kvrias vacxob, tan bebiachemis receptit! sxva aranairi :D
:) კარგია, გემრიელად მიირთვი
Удалить